1029 €
www.visitliverpool.com.jpeg

Liverpool- The Beatlesin jalanjäljissä

Nopean varaajan etu -70€!

Varaa matkasi helmikuun 2018 loppuun mennessä, saat -70€ alennuksen/hlö!

Matkapäivät 7.-10.6.2018, 3 yötä

Liverpool on vanha 1200-luvulla perustettu satamakaupunki, joka nousi kuuluisuuteen The Beatlesin myötä. Kaupunki on yhtyeen fanien unelmakohde, sillä kaupunki on täynnä kaikkea beatleihin liittyvää, kuten Johnin ja Paulin lapsuudenkodit, Penny Lane, museoita ja legendaarisia klubeja. Kaupunki on myös futisfanien suosikkikohde legendaaristen jalkapallojoukkueiden ja kotistadionien ansiosta. Liverpoolissa on myös myös arkkitehtuurisia nähtävyyksiä, runsas tarjonta ravintoloita, klubeja ja baareja sekä erinomaiset ostosmahdollisuudet.

Liverpooliin löytyy Suomesta suoriakin lentoja. Toinen vaihtoehto on matkustaa ensin Manchesteriin, josta on vain 50 kilometrin junamatka Liverpooliin.

Liverpoolin nähtävyydet

John Lennonin ja Paul McCartneyn lapsuudenkoteihin voi tutustua opastetuilla kierroksilla, joita järjestää National Trust.

The Beatles Story on yhtyeen fanien ykköskohde. Museo esittelee monipuolisesti The Beatlesin historiaa.
Beatles-nähtävyyksin voi myös tutustua Magical Mystery tour -bussin kyydissä. Bussi tuo ja vie tärkeimpiin bändiin liittyviin paikkoihin. Kierros kestää pari tuntia ja niitä järjestetään joka päivä. Hinta on n. 17 euroa.

The Cavern on legendaarinen rock-klubi, jossa The Beatles soitti ensimmäisiä keikkojaan. Klubilla ovat soittaneet myös mm. Chuck Berry, The Who ja The Rolling Stones. Päivällä klubille pääsee sisään ilmaiseksi, mutta keikoille on erikseen sisäänpääsymaksu. The Cavernin ulkoseinään nojaa John Lennon -patsas.

Liverpool Anglican Cathedral on jylhä ja näyttävä katedraali, joka on luokassaan Englannin suurin sekä maailman viidenneksi suurin.

Liverpoolin satamasta, joka on myös Unescon suojelukohde, löytyy The Beatles Story -museo, nykytaiteen museon sekä ravintoloita, kahviloita ja baareja.

Liverpool on kuuluisa FC Liverpool ja FC Everton -jalkapallojoukkueestaan. Anfield-stadion on jalkapallofanien ykköskohde.

Liverpoolin kirjasto on näyttävä rakennus sisältä ja ulkoa. Se on yksi Englannin hienoimmista kirjastorakennuksista.

West Tower -pilvenpiirtäjä on kaupungin korkein rakennus (140m). Tornin 34. kerroksessa on ravintola.

Ostokset Liverpoolissa

Liverpool on hyvä shoppailukaupunki ja hinnat ovat mukavan alhaisia. Liverpoolin keskustassa sijaitsevat Church Street ja Lord Street ovat kaupungin vilkkaimpia ostoskatuja. Kaupungin suurimmat ostoskeskukset ovat Metquarter, Liverpool One ja Cavern Shopping.

Matkapäivät 7.-10.6.2018, 3 yötä

Matkaohjelma:

Torstai 7.6

09:15 Saapuminen Manchesterin Lentokentälle, jossa suomalainen paikallisopas on ryhmää vastassa. Lentokentältä suuntaamme Holmfirthiin yhteislounaalle, jossa on kuvattu TV-sarjaa “Vielä Virtaa”.Teemme pienen kävelykierroksen kylässä.

Käymme myös tutustumassa Bronte Heritage museoon, joka on yksi Bronten kirjailijasisarusten kuuluisimmista vierailukohteista.

Saavumme Liverpooliin noin kello 17:00. Ilta on vapaata aikaa.

Perjantai 8.6

Aamiaisen jälkeen suomalainen oppaamme vie ryhmän kaupunkikierrokselle, jonka aikana tutustumme lähemmin Liverpoolin kaupunkiin ja näemme mm. Metropolitan katedraalin ja Albert Docksin kuuluisan satama-alueen.

Vierailemme Beatles Story museossa, joka luonnollisestikin kertoo Beatlesien historiasta ja menestyksestä.

Tämän jälkeen lounastamme yhdessä ja teemme pienen risteilyn Mersey-joella.

Ilta on vapaata aikaa.

Suosittelemme käyntiä Cavern Club –klubilla, jossa Beatlesin lisäksi monet 1960-luvun artistit ja bändit aloittivat uransa. Tämä on ns. Mersey Beatin “syntymäpaikka”. Klubilla esiintyy yhä uusia lupauksia ja liput klubille ovat edullisia.

Lauantai 9.6

Aamiaisen jälkeen teemme pienen retken Ness Botanic Gardens –puutarhaan, jonka omistaa Liverpoolin yliopisto.

Käymme myös roomalaisten perustamassa Chesterin kaupungissa, jonka kaunis arkkitehtuuri on vertaansa vailla.

Teemme opastetun kävelykierroksen suomalaisen oppaamme kanssa ja syömme yhteisen lounaan.

Palaamme Liverpooliin iltapäivällä, loppu päivä on vapaata-aikaa.

Sunnuntai 10.6

Vapaata aikaa Liverpoolissa ennen lentoa. Kaupat aukeavat n. klo 10:00.

Majoitus:  Jurys Inn Liverpool Hotel 3***

No. 31 Keel Wharf LIVERPOOL L3 4FN

Hotelli sijaitsee suoraan Echo Arenan ja Convention Centren vastapäätä ja on vain minuuttien kävelymatkan päässä kaikista Albert Dockin ja Liverpoolin keskustan nähtävyyksistä, joka tekee siitä ideaalin sijainnin niille, jotka ovat liike- tai vapaa-ajan matkustajia.

Hotellissa on 310 standardia huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi, taulutelevisio, hiustenkuivaaja, ilmainen Wifi sekä kahvin ja teen tekovälineet. Huonepalvelu on myös käytössä 12:00-06:00 monipuolisella menulla riippuen vuorokaudenajasta.

Hintaan sisältyy:

- Finnairin suorat reittilennot Helsinki - Manchester - Helsinki
- lentokenttäkuljetukset kohteessa
 -3 yön hotellimajoitus kahden hengen huoneessa
- hotelliaamiaiset
- suomalaisen paikallisoppaan palvelut
- sisäänpääsyt matkaohjelmassa mainittuihin museoihin
- matkaohjelmassa mainitut ruokailut
Lehtimäki Matkat tarjoaa laadukkaat risteilyt, kaupunkilomat, kylpylälomat, rantalomat sekä ryhmämatkat ja messumatkat. Pääset sivuiltamme varaamaan edulliset lennot ja hotellit. Tarjoamme sivuillamme aina päivän parhaat matkatarjoukset ja tarjouspaketit. Suosikkikohteina Tallinna, Haapsalu, Pärnu, Pietari, Tukholma, Dublin, Tunisia ja monet muut.